понеделник, 20 октомври 2008 г.

Петима българи в Холивуд...и пет холивудци в България



Холивудско було покрива плътно София, както никога досега. Кметът Борисов редовно показва излъчване „ала Марлон Брандо" при беседите си със звезди като Силвестър Сталоун и Антонио Бандерас. Вал Килмър пазарува по джапанки в местните бутици, а миналата седмица най-тиражният италиански всекидневник „Кориере дела сера" пусна обширен репортаж от Киноцентъра в Бояна. И го украси с безапелационното заглавие „Холивуд (България)".
Главните герои в „българския Холивуд" са само вносни, подбрани от Дейвид Варод - шеф на компанията "Ню Имидж - България", която е собственик на комплекса „Ню Бояна". Засега наш актьор не се е уредил с водеща роля в някоя от десетките чужди продукции, реализирани на местна почва.
В същото време в истинската Мека на киноиндустрията българи заемат ключови позиции. Наша сънародничка топи перото си в страстите и скандалите на кинаджиите в Ел Ей и ги изкарва на страниците на в. „Холивуд рипортър". Българин измисля визуалната концепция на суперпродукции като „Беулф" и „Полярен експрес". Пак наши хора рисуват героите в най-популярните анимационни сериали. В списъка на наградените с най-престижното тв отличие „Еми" четем и българско име.

Кои са българите в Холивуд и холивудците в България, четете тук:

Няма коментари: