събота, 1 ноември 2008 г.

Петима най-известни ученици на Френската гимназия...... и петима на Английската

Френската се бунтува, Английската празнува - по ирония на съдбата този сценарий се разиграва в двете гимназии на София, тачени като най-елитни от соцепохата насам. Поредното брожение в лицея на бул „Патриарх Евтимий" тези дни беше заради предсрочното пенсиониране на директорката Пенка Малинска. Госпожата си навлече гнева на образователния министър и неговите подчинени, защото миналата година подкрепи учителската стачка и решението на преподавателите да пишат протестни шестици на всички ученици.
Веселбата в Английската пък е заради половинвековния й юбилей, под който минава цялата 2008-а. Празненствата бяха лятото, но ехото им още не е стихнало. На фона на напрежението във Френската положението в гимназията на „Дондуков" 60 изглежда като шампанско и рози.
Продължава ли днес старото съперничество между тези две училища? Чии възпитаници са по-горе в социалната стълбица? Защо любимият лаф на тийнейджърите в Английската е „Като Първа английска няма втора"? Коя е музата на Слави Трифонов за парчето „Френската гимназия Господ нея пази я"? Все любопитни въпроси - търсете отговорите им в култовата ни рубрика „Пет плюс пет този уикенд".

Четете продължението тук:

Няма коментари: