събота, 15 ноември 2008 г.

Пет стабилни двойки без подпис... и пет с дълъг брак


Бърз преглед на най-сполучливите семейства сред знаменитостите у нас

ЕЛЕНА КРЪСТЕВА, ДАНИЕЛ ФИЛИПОВ

МОНИТОР, 15 ноември

Бракувана стока ли е семейството – размисли и страсти на тази тема се разгоряха повсеместно, откакто новият Семеен кодекс мина на първо четене в Парламента. В ябълка на раздора се превърна регламентирането на т.нар фактическо съжителство. При него двойка, която не е сключила брак, но живее заедно, се признава за пълноправно семейство с произтичащите от това последствия.
Най-яростните критици на законопроекта се оказаха Божиите служители от всички вероизповедания в България. В същото време идеята явно среща подкрепа сред широките народни маси, стигнали до прозрението, че бракът е основната причина за разводите.
Според актуални данни на "Алфа рисърч" 4.6% от хората в България живеят без да са оставили автограф в Гражданското. Само преди 5 години групата е била двойно по-малка, но днес изследователите са категорични, че тенденцията е във възход. В Европа процентите на съжителстващите на семейни начала без брак се движат между 50% в Швеция и 4% в Гърция.
Каква е картината сред най-известните личности у нас? Прави ли подписът двойката по-стабилна? Кой ще празнува скоро златна сватба? Все любопитни въпроси, отговорите на които ще намерите в култовата ни рубрика „Пет плюс пет този уикенд”

Продължението четете тук:

Няма коментари: